Strekel 15 | 1749 KL Warmenhuizen | Tel. 06 8397 8397 | info@vanderoordvisions.nl

Nieuws

Ubuntuplein Zutphen

Ubuntuplein Zutphen1

Vroeg initieert met buitenlandse investeerder mogelijke realisatie van woonwijk in Zutphen.

''Als niets zeker is, is alles mogelijk'

... luidt de tekst op een stimulerende kaart van een van onze toekomstige bewoners, die al vanaf 2006 lid is van De Derde Fase.

Coöperatie Ubuntuplein Zutphen is een nieuwe fase in gegaan. Nu alle condities zijn uitonderhandeld met de financier, kan de laatste hindernis genomen worden: het vergaren van de noodzakelijke deposito van 10% van het totale leenbedrag. Er is een actieplan en Eric ten Hagen (eric@bouwenmetmensen.nl) heeft zich vrij gemaakt om dit proces, met hulp van vele professionals, de komende maanden met kracht uit te voeren.

We zoeken primair naar financiers onder onze leden en hun directe relaties. We zoeken enthousiaste mensen die, net als de coöperatie, veel kansen en mogelijkheden zien in dit vernieuwende woon- en werkproject in de Noorderhaven en daarom graag willen mee doen om dit te realiseren. Financiers kunnen zowel bedrijven, ondernemers als particulieren zijn. De leden van de Coöperatie hebben daarover inmiddels een brief ontvangen.

We hadden gehoopt die deposito sneller te kunnen verwerven. Gelukkig hebben we inmiddels uitstel daarvoor gekregen. Gelukkig voor ons en voor de financier. Want niet alleen is die lening gunstig voor ons - 4% vast, vijf-en-twintig jaar lang - met de huidige onzekerheden mag ook een financier daarbij de handjes dichtknijpen! Je kunt het dus een 'win-win' situatie noemen.

Tegelijk bieden van verschillende kanten professionele netwerken zich aan om met hun kennis en ervaring het Ubuntuplein verder te helpen. Zij spannen zich de komende maanden in om ons - maatschappelijk toch zeer geprezen - vernieuwende project te helpen slagen. Sinds we begonnen met het Ubuntuplein, zijn de tijden flink veranderd en hun steun kan ons helpen. 

Het is voor ons werk in 'de buitenwereld' een enorme steun, dat de leden van de Coöperatie Ubuntuplein Zutphen samen al bijna 60% van de woningen hebben gereserveerd. Er gaat een enorme kracht van uit als al die mensen dit enthousiasme en vertrouwen ook breed naar hun omgeving uitstralen. Positieve energie maakt in dit soort ontwikkelingen het verschil! Het is de hoogste tijd dat voorbeelden als het Ubuntupleineindelijk ook eens ruimtelijk werkelijkheid worden.

Het bestuur wenst jullie allemaal een goede en vruchtbare zomer. Intussen wordt aan alle kanten hard doorgewerkt aan het Ubuntuplein. Kijk voor actuele berichten en achtergrondinformatie opwww.ubuntuplein.nl.'